Hårförlängning för alla hårtyper

Ett långt, tjockt och svallande hår är något många drömmer om. Men dessvärre är det inte mycket man kan göra för att påverka sin hårväxt, det är genetiskt. Som tur är finns det dock massvis av smarta alternativ för att få ett tjockt och långt hår. Genom en hårförlängning slipper du spara ut längderna i åratal och kan få ett Hollywood-svall på en timme. Det finns olika typer av hårförlängningar, vissa är mer permanenta och andra kan man enkelt ta ur och sätta i när som helst.

Olika sorters hårförlängning

För dig som snabbt och lätt vill skapa förändring i din frisyr finns det en särskild sorts hårförlängning där du liksom klickar fast löshår i hårbotten. Denna typ av hårförlängning kallas för Clip-on. Det finns olika varianter, bland annat brukar man köpa ett set med cirka 10 slingor av olika tjocklek och längd. Dessa fäster man sedan på olika platser runt huvudet. De bredare slingorna sätts fast i bakhuvudets underhår och de tunnare och kortare hårslingorna passar bättre framtill ansiktet. Du kan även hitta hårförlängning som sätts fast i din egen tofs. Denna är perfekt för en tjock och lång hårsvans för festen.

För dig som vill kunna förvandla ditt utseende utifrån tillfälle kanske peruker kan vara ett alternativ. Idag tillverkas fantastiska peruker i alla typer av färger och längder. Kanske vill du prova på att ha rosa hår en dag för att nästa dag ta på dig en chokladbrun vågig peruk. När du handlar hårförlängningsprodukter kan du ofta välja om du vill ha syntetiskt hår eller äkta hår. Fördelen med äkta hår är att kvaliteten är betydligt bättre, plus att du kan styla löshåret precis som ditt eget hår, exempelvis tvätta, färga och använda varma hårstylingsredskap. Syntetisk hår å andra sidan måste man vara mer försiktig med. Detta hår kostar dock mycket mindre än äkta hår.

Permanent hårförlängning

För dig som vill ha ett långt och vackert hår i flera veckor eller månader finns det andra alternativ. Två vanliga hårförlängningar är bland annat keratin och att sy in löshåret. Med keratin limmas löshåret fast i underhåret. Denna behandling håller oftast i två till tre månader och ser väldigt verkligt ut. Ett annat sätt är att sy in löshåret, då tovar man underhåret och fäster in löshåret. Den här typen håller också länge.

Tonny Bergqvist
Senaste inläggen av Tonny Bergqvist (se alla)
Profilbild

Written by

Huvudsakliga ämnen i dessa artiklar är kultur och samhälle. Design och klassiska produkter är någonting jag uppskattar mycket. Flera artiklar tar också upp återförsäljare såväl som nya sortiment. Besök mina inlägg här på sidan för inspiration.