Så integreras Transportören med WooCommerce

De företag som driver en E-handel med WooCommerce kan skapa en automatisk interaktion med deras konto hos Unifaun. En interaktion som därmed automatiskt skapar de fraktsedlar som sedan används vid försändelser med Transportören. Det fungerar på följande sätt:

Installering och aktivering

 1. Ladda hem plugin
  Börja med att ladda hem det plugin som skapar denna automatiska orderkoppling. Det heter ”Woo Pacsoft Unifaun” och kan laddas hem direkt från WordPress egen pluginkatalog. Det är ett plugin som är kompatibelt med WooCommerce och därmed enbart kan användas till detta E-handelssystem.
 2. Installera & Aktivera
  När detta plugin är nedladdat behöver det installeras och aktiveras. Detta sker enkelt under ”Plugin” som nås via menyn i inloggat läge på webbplatsen.
 3. Skapa koppling
  Även om detta plugin är installerat och aktiverat så finns ännu ingen koppling till Unifaun – där fraktsedlarna till Transportören ska skapas. För att skapa denna koppling krävs att en specifik tjänst aktiveras (orderkoppling) hos Unifaun. När detta sker kommer en API-kod att ges till användaren. I detta plugin anges sedan inloggningsuppgifterna till företagets konto hos Unifaun och därefter den API-kod som knyter samma WooCommerce med Unifaun. När detta är klart har hela kopplingen skapats. Hur informationen nu automatiskt överförs presenteras nedan.

Från WooCommerce – till fraktsedlar hos Transportören

När installering och aktivering är klar kommer ett automatiserat informationsflöde att ske.

 1. Order läggs
  En kund besöker E-handeln och lägger en beställning. I slutet av beställningen anges bland annat betalningsinformation och leveransadress. Med andra ord information som sedan behövs för att skapa en korrekt fraktsedel.
 2. Information sparas – och skickas
  Alla ordrar sparas i WooCommerce vilket gör det enkelt för E-handlaren att se statistik och orderflöde. Informationen skickas även automatiskt vidare till Unifaun där sedan informationen används till fraktsedlar. Hela detta informationsflöde sker helt automatiskt.
 3. Utskrifter
  Sista steget är att skriva ut de fraktsedlar som används vid transport med Transportören.

Fördelen…

Den tydligaste fördelen med denna orderkoppling är att den administrativa tiden för att skapa fraktsedlar minskas betydligt. Kundens uppgifter förs över automatiskt och det enda som E-handlaren behöver göra är att skriva ut fraktsedlar till Transportören direkt från Unifaun. Då Unifaun har samarbete med (nästan) alla större fraktbolag kan samma koppling ske mot andra bolag varpå fraktsedlar automatiskt kan skapas till dem.

Tonny Bergqvist
Senaste inläggen av Tonny Bergqvist (se alla)
Profilbild

Written by

Huvudsakliga ämnen i dessa artiklar är kultur och samhälle. Design och klassiska produkter är någonting jag uppskattar mycket. Flera artiklar tar också upp återförsäljare såväl som nya sortiment. Besök mina inlägg här på sidan för inspiration.