Stimulerar hårväxt med PRP-injektioner

Hair TP Clinic är ett svenskt företag som med hjälp av PRP-metoden kan hjälpa dig att bromsa håravfall och stimulera hårtillväxt. Vid hårtransplantation ingår även några av deras injektioner. Men vad är egentligen PRP och hur kan injektioner av blodplasma bidra till en ökad hårväxt? PRP står för platelet rich plasma och kallas ibland även för ACP (autologous conditioned plasma). Det är ett sätt att genom injektioner stimulera hårtillväxt och bromsa håravfall. Då detta görs med hjälp av ditt eget blod har metoden även kommit att kallas för “vampyrmetoden”.

PRP är nämligen en gyllene vätska som finns i blodet och används alltså för att förebygga håravfall och stimulera tillväxten av nytt hår. Vetenskapen kring denna metod har funnits i flera årtionden och är med andra ord inte helt ny. Begreppet PRP kommer från hematologi, d.v.s. läran om blodet. Med tiden har denna blodplasma börjat användas inom kirurgi och för att behandla idrottsskador.

Så kan Hair TP Clinic hjälpa dig genom PRP-injektioner

Genom att injicera PRP rakt in i hjässan stimuleras stamcellerna i hårrötterna och väcker i sin tur hårsäcken. Det händer nämligen titt som tätt att våra hårsäckar av olika anledningar bestämmer sig för att sluta producera nya hårstrån. Genom att stimulera hårväxten på detta sätt ökar man möjligheterna till ny hårväxt hos dig som patient.

När du låter Hair TP Clinic främja din hårväxt genom PRP-injektioner kan nytt hår växa ut. Dessutom kan det befintliga håret stärkas och bli tjockare. Genom att hårstråna blir tjockare blir de större och täcker en större yta på din hjässa. Detta kan i sig ge en känsla och ett intryck av en tätare hårväxt. En PRP-injektion innehåller trombocyter (blodplättar) från ditt eget blod. Dessa främjar hårväxten på bland annat genom att de:

  • identifierar en skada
  • stoppar blödningen
  • utsöndrar tillväxtfaktorer som stoppar inflammationen och läker området

Dessutom innehåller blodplasma proteiner, vitaminer och andra näringsämnen. De innehåller även tillväxtfaktorer som bidrar till att stimulera kroppens kollagen och skapa nytt sådant. Därför är PRP även hett inom dermatologi. Kontakta gärna Har TP Clinic för mer information om PRP-injektioner och hur de kan vara till gagn för dig!

Henrietta Holmgren
Senaste inläggen av Henrietta Holmgren (se alla)
Profilbild

Written by

Mina områden är kultur och samhälle. Dessutom har jag ett stort intresse för shopping och fynd online! I mina artiklar går det att få senaste nytt såväl som recensioner eller jämförelser av produkter och varor. Titta gärna i mina poster!