Sju fördelar som Securitas anger om sitt överfallslarm

Sju fördelar som Securitas anger om sitt överfallslarm

Genom att se på de olika fördelarna som larmbolag presenterar om sina överfallslarm blir det även lättare att ställa de olika alternativen mot varandra. Här presenteras sju fördelar med att välja överfallslarm till en butik från larmbolaget Securitas.

Egen larmcentral – dygnet runt

Det absolut vanligaste är att larmbolagen använder larmcentraler som kan ta emot larm dygnet runt. Däremot är det inte alla som har egen larmcentral. Vissa larmbolag ”hyr in sig” hos andra larmcentraler och tar därmed del av deras fördelar.

Ibland nämns det som en extra fördel att larmbolag har egen larmcentral utifrån att de kan följa och säkerställa hela kedjan – från installering till att larmet återställs – helt på egen hand.

Fria uttryckningar

Det är omöjligt att i förväg säga hur ofta som butikspersonal kommer att använda ett överfallslarm. Det finns butiker som inte behövt aktivera det på flera år – och de som använder det flera gånger per år. Ett överfallslarm i en butik används nämligen inte enbart vid överfall.

  • Vid hotfulla situationer
  • Vid skadegörelse
  • Vid akut sjukdom

Väktare har utbildning att hantera flera olika situationer och kan kallas till butiken när hjälp önskas.

Överfallslarm med kamerabevakning

Securitas kopplar ihop sitt överfallslarm med den kamerabevakning som kan sättas upp inomhus eller utomhus. På detta sätt visas videomaterial direkt till larmoperatören om larmet skulle aktiveras. På det sättet får de tydliga bilder som kan avgöra om exempelvis brandkår, ambulans eller väktare ska skickas dit.

Livebevakning och HD-kvalité

Det är skillnad på kamera och kamera…. Dessa kameror filmar i HD-kvalité och har livebevakning. Med andra ord så skapar de en tydlig bild om vad som händer.

Support 24/7

Att erbjuda support 24/7 är Securitas inte ensamma om. Men det finns företag som enbart erbjuder support under vissa tider på dygnet även om larmoperatörerna är aktiva dygnet runt. Att ha ett överfallslarm i en butik och behöva vänta in kommande vardag är knappast ett alternativ. De som jobbar i butiken bör kunna känna sig trygg oavsett när på dygnet som arbete ska utföras.

Se vad som händer i appen

Via appen går det exempelvis att se vad kamerorna visar. I praktiken innebär det att en anställd i en butik kan be annan personal att ha extra kontroll via kamerorna under en viss period. Bara vetskapen att någon annan ser vad som händer kan ge extra trygghet.

Förmånlig finansieringslösning

I likhet med många andra larmbolag erbjuds olika vägar till finansiering.

Siri Ivarsson
Profilbild

Written by

Läs gärna mina artiklar för senaste nytt i de flesta tänkbara inriktningar. Jag diskuterar gärna nyheter och skriver ofta om dessa. Butiksreor och unika produkter är sådant som ofta hart en tongivande plats i mina krönikor. Titta gärna i mina övriga artiklar för tips.