Skäggolja för bättre profil

Det finns många fördelar när det kommer till skäggolja. För många kanske detta är en skönhetsprodukt som känns främmande och ny, även om den funnits genom åren. Skäggolja är egentligen inte någonting annat än vad namnet berättar. En olja, eller pomada, för skägget. Genom att använda denna i samband med rakning och rengöring, samlar man skägget och hanterar vissa av de strån som alltid verkar hitta sin väg ut från övriga skägget.

Använda skäggolja

När man använder skäggolja bör man först och främst ta hand om rakning och rengöring. Först när man ansat och tvättat skägget är det aktuellt med olja eller andra produkter man väljer att begagna sig av. Oljan masseras in i skägget i lagom mängd. Det skall inte vara för lite, men bör heller inte tas till ytterligheter. När oljan satt sig friserar man skägget med borste. På så vis kan man forma den skäggprofil man söker.

Bland fördelarna med att använda skäggolja nämns ofta det faktum att skägget blir mjukt. Oljan tränger in i skäggstrån och tar bort viss av den stickiga känsla som för många är synonymt med större skägg. Vidare kan man genom användning av olja förebygga att strån växer åt fel håll. Den som en gång upplevt att skäggstrån växer inåt känner till hur obehagligt detta kan vara. Kanske har detta någon gång gett upphov till att skägg rakats av! Med vetskap om hur skäggolja kan underlätta är detta inte någonting man skall behöva uppleva själv. Visst står det var man fritt att raka av sig skägget från och till, men det bör inte vara för att slippa envisa skäggstrån. Istället kan det handla om ett sätt att förnya sig.

Doften i skäggolja är någonting man inte kan ignorera. Dessa har blivit en helt egen kategori inom doftprodukter. Många av dagen skäggoljor har ingredienser som eukalyptus, bergamott, ceder och gran. För att hitta vilken doft man känner sig mest bekväm med, är det bara att prova sig fram. En av de affärer vars skäggoljor hör till de bättre tar upp vad för dofter varje olja har. En köpare har därför möjlighet att även digitalt förkovra sig.

Tonny Bergqvist
Senaste inläggen av Tonny Bergqvist (se alla)
Profilbild

Written by

Huvudsakliga ämnen i dessa artiklar är kultur och samhälle. Design och klassiska produkter är någonting jag uppskattar mycket. Flera artiklar tar också upp återförsäljare såväl som nya sortiment. Besök mina inlägg här på sidan för inspiration.