Att jämföra matkassar

Att jämföra matkassar

Att få maten levererad till dörren blir allt mer populärt. Det är sätt att spara tid, och faktum är att det inte behöver bli särskilt mycket dyrare än att handla maten själv för den genomsnittlige personen. Detta eftersom matkassar ofta kommer med fördelen att hushållets svinn minskar betänkligt.

Att jämföra matkassar är kanske inte alltid den lättaste för den som inte är insatt. En bra tumregel är dock att alltid göra just det – oavsett vilken tjänst man köper. Det första man ser behöver inte vara det bästa. Här ger vi ett par tips om vad man kan kolla på när man ska jämföra matkassar.

Kommer maten färdiglagad?

Det här varierar mellan matkassar. Många profilerar sig tydligt med att de levererar ingredienser och recept, medan andar lagar mat som i princip bara behöver värmas. Det sistnämnda sparar naturligtvis mest möjliga tid, men kan vara lite dyrare (behöver dock inte vara så). Det är också en fråga om vad man tycker är godast, givetvis.

De kassar som levererar ingredienser förväntar sig ofta att man har vissa basvaror i hemmet. Det kan till exempel vara smör, oljor och vissa kryddor. Det här är en kostnad som kan vara bra att ta med i beräkningarna, om basvaror är något man inte har så mycket av.

Ekologiskt?

Många matkassesföretag har en tydlig miljöprofil. Det här kan visa sig i form av att man till exempel enbart inkluderar ekologiska produkter i kassarna – eller åtminstone strävar efter att göra det så långt det går. Ekologiskt kostar som bekant lite mer, varför dessa kassar också kan vara något högre i pris.

Den som söker ekologisk och/eller vegetariansk mat att få levererad till hemmet har flera alternativ. Om företaget inte först och främst riktar sig mot detta, har de oftast en kasse som erbjuder det.

Titta på priset per portion

Olika matkasseföretag har olika storlekar i sina paket. När man ska titta på priserna är det kanske mest effektivt att titta på priset per portion. Dock är priset givetvis inte enbart det man bör se till – i övrigt bör tjänsten också stämma överens med ens behov och önskemål. Det är inte alltid som matföretaget tydligt och överskådligt visar priset per portion, men det finns gott om jämförelsesidor på nätet som gör detta. På så vis blir det en enkel match att jämföra matkassar på marknaden.

Dan Åberg
Profilbild

Written by

En driven och kreativ krönikör med stort intresse av trender och näringsliv. De områden jag hanterar utgår från trender och innovation. Kläder, skor, mode, vitvaror eller leksaker. Allt man kan handla på nätet går att hitta information om i mina artiklar. Hoppas du blir inspirerad!