Köp Monster Energy eller Red Bull hos Flakportalen

Red Bull och Monster Energy är två populära varumärken inom segmentet energidryck. De påminner en hel del om varandra vad gäller näringsinnehåll men har samtidigt vissa skillnader. Du kan köpa bägge varumärkenas produkter hos Flakportalen, men vilket varumärke bör du då välja? Detta ska vi försöka ge några handfasta råd kring i denna artikel.

Till att börja med vill vi dock nämna att detta är långt ifrån de enda varumärken som finns representerade på sajten. Flakportalen har ett brett urval av produkter inom kategorin läsk och energidryck. Några exempel på de varumärken som du kan handla hos dem är:

  • Celsius
  • Monster Energy
  • Nocco
  • Powerking
  • Red Bull

Vad är Monster Energy och Red Bull?

Monster Energy och Red Bull är två av de mest kända varumärkena i världen när det kommer till energidryck. Även här i Sverige är detta två av de verkligt stora spelarna.

En energidryck är en kolsyrad dryck som innehåller koffein och andra ämnen som ger dig en energikick. Två exempel på andra sådana ämnen är guarana och taurin. Dessa drycker används ofta som ett alternativ till kaffe för att ge en boos av energi under dagen. De är särskilt populära bland personer som inte dricker kaffe, men även kaffeälskare får ofta smak för energidrycker.

Som vi redan har nämnt kan du köpa såväl Monster Energys som Red Bulls produkter via Flakportalen. Men som vi också har nämnt finns det likheter och skillnader mellan dessa. Nedan berättar vi mer om dem!

Flakportalen säljer flera varianter av dessa energidrycker

Såväl Monster Energys som Red Bulls olika energidrycker är rika på koffein. Om du inte dricker kaffe kan du tillgodogöra dig ditt behov av koffein genom att istället dricka någon av dessa bägge drycker. Men du bör vara medveten om att de också innehåller en hel del tillsatt socker. Om du tittar på en burk innehåller den en viss mängd kolhydrater. Det mesta av denna makronutrient kommer från just socker.

Den stora skillnaden är att Monster Energy-burkar ofta är större än Red Bull-burkar. De innehåller därmed mer vätska och därmed även högre halter av koffein, socker och andra näringsämnen. Detta kan du ta hänsyn till när du väljer produkt, men du bör även väga in smak och andra faktorer!

Clarence Fransson
Senaste inläggen av Clarence Fransson (se alla)
Profilbild

Written by

Läs gärna mina artiklar för diverse relevant info. Jag diskuterar gärna näringsfrågor och skriver gärna om en rad ämnen med anknytning till handel online. Försäljning på nätet växer för varje år och den som inte redan handlat online, har någonting roligt att uppleva! Välkommen att läsa mina texter om shopping och varor på nätet!