Vapen och jaktkläder i gröna kulörer är kanske det man mest förknippar med jaktsäsongen. Det finns goda skäl att många av de kläder som https://www.jaktstil.se/ och andra leverantörer av jaktkläder säljer är just gröna. Jägare har burit gröna kläder långt innan det blev modernt att göra detta. De tog ursprungligen till sig den gröna färgen på grund av dess koppling till naturen och kamouflage.

Jägare använder kamouflagekläder under jaktsäsongen för att undvika att bli sedda av sina byten. När de använder sig av gröna kläder eftersom det är enklare för dem att smälta in i naturens omgivningar. Det raka motsatta gäller om de hade burit kläder i ljusa färger som blått eller rött. Detta är anledningen till att jägare ofta bär gröna eller bruna kläder i stället.

En annan färg som ofta kan ses i de svenska skogarna i samband med jakt är orange. Bytesdjuren kan inte uppfatta denna färg men den är väldig tydlig för oss människor. Detta gör orange plagg till effektiva och viktiga jaktkläder i varje jägares garderob. De gör det nämligen tryggare att jaga då färgen gör jägaren väldigt synlig för andra friluftsmänniskor.

Klicka hem dina nya plagg från jaktstil.se

På jaktstil.se kan du klicka hem en rad olika slags jaktkläder i grönt, orange och andra färger. Några exempel på de plagg som finns tillgängliga i shoppen är:

  • Jaktstrumpor
  • Jackor
  • Västar
  • Byxor
  • Handskar
  • Kängor
  • Regnponchos

Att tänka på när du köper jaktkläder

Det första man bör tänka på när man funderar på att köpa jaktkläder är väderförhållandena. Detta kan tyckas vara uppenbart, men den tid på året du jagar är en viktig faktor när du ska sätta fingret på dina klädbehov.

En person som bor nära ekvatorn och jagar utomhus under sommaren upplever inte särskilt många kalla dagar. Denne jägare behöver du sannolikt inte särskilt många plagg för kyligare väder. Men en jägare som jagar under nordiska vinterförhållanden behöver troligtvis mer varma och slitstarka kläder.

På jaktstil.se hittar du alla plagg du behöver till jakten – oavsett när på året du har tänkt jaga!

Dan Åberg
Profilbild

Written by

En driven och kreativ krönikör med stort intresse av trender och näringsliv. De områden jag hanterar utgår från trender och innovation. Kläder, skor, mode, vitvaror eller leksaker. Allt man kan handla på nätet går att hitta information om i mina artiklar. Hoppas du blir inspirerad!