Om du letar efter kläder som håller år efter år och som varken blir fulare eller omodernare med tiden, bör du kolla in skinnjackor. En läderpaj är ett måste oavsett kön och ålder. Kanske tänker du att du inte är ”rock’n’roll” nog att använda en skinnjacka. Det är fel. Idag finns det så oerhört många olika modeller av skinnjackor, både längre, kortare, oversize och dessutom i alla regnbågens färger. Du kan till och med hitta mönstrade jackor eller jackor i skinnimitation och mockaimitation. Även om den svarta biker-modellen är den mest klassiska skinnjackan är det minst lika snyggt med något krispigare till våren. Vad sägs om en skinnjacka i ljusblått eller kanske gult?

Skinnjackor för alla tillfällen

Skinnjackor är otroligt mångsidiga plagg eftersom du kan använda jackan till nästan vilken outfit som helst. Ska du flyga långt? Inga problem. Dra på dig ett par gråa sweatpants, en matchande hoodie och avsluta med skinnjackan ovanpå. Snyggt, stilsäkert och bekvämt. Ska du på fest? Matcha din kortare skinnjacka till en tight klänning och ett par schyssta klackar. Skinnjackor kan du dessutom använda större delen av året. Från den första vårdagen och hela sommaren nästan hela vägen fram till vintern. Kallare höstdagar fungerar en fin polotröja i ullblandning perfekt under skinnjackan för att hålla dig lagom varm.

Stilrent eller more is more?

Om du googlar på skinnjackor kommer du snabbt märka att utbudet är enormt. Det finns allt, från olika prisklasser till olika modeller. Kanske vill du ha en mer galen skinnjacka inför sommarens festival? Då kan du hitta såväl en skinnjacka med fransar som en skinnjacka med ett coolt tryck på ryggen. Eller en skinnjacka full av nitar. Det finns även en uppsjö skinnjackor i stilren och monokrom design som känns mer uppklädd och som utan problem fungerar perfekt till dina kostymbyxor och den vita skjortan. Om du inte gillar att shoppa kläder alldeles för ofta är just skinnjackor ett bra val. Det är nämligen en investering. Har du väl köpt en skinnjacka som sitter som en smäck kommer den att hålla hela livet. Förmodligen kommer den dessutom bli snyggare och snyggare med tiden eftersom äkta läder åldras otroligt vackert.

Dan Åberg
Profilbild

Written by

En driven och kreativ krönikör med stort intresse av trender och näringsliv. De områden jag hanterar utgår från trender och innovation. Kläder, skor, mode, vitvaror eller leksaker. Allt man kan handla på nätet går att hitta information om i mina artiklar. Hoppas du blir inspirerad!