Plagget som får dig att känna dig exklusiv

En korsett är ett underskattat plagg som idag används av många för att forma kroppen under kläderna. Men plagget har även andra användningsområden, det kan vara ett mycket fint plagg att bära som en topp på en fest, eller som sexiga underkläder. Idag används även korsetten inom träning.

En korsett är ett plagg som ofta glöms bort. Det har används i många hundra år av kvinnor från alla klasser. En korsett har haft olika mening i olika tider. Många tänker nog på den timglasfigur som en korsett kan skapa. Men en korsett kan även användas som en festlig topp tillsammans med byxor eller kjol.

Med eller utan skenor

En korsett med metallskenor och snörning fram och bak går att dra åt för att markera figuren. Om du väljer en korsett med mjuka skenor så är de ofta skönare att bära, men de går inte att snöra lika hårt och därför så kan du inte räkna med samma markerade midja och byst i en sådan. Men är du ute efter komfort, välj en korsett med mjuka skenor, de kan göra din midja upp till 5 centimeter smalare. Många av dessa typer av korsetter fungerar även att bära som topp och du kommer även att få en bättre hållning eftersom korsetten är ett plagg som gör att du sträcker på dig.

Gör som kändisarna och träna midjan med en korsett

I Hollywood har man använt korsetten för att träna midjan under många år. Där kallas det en waist shaper eller en waist trainer. Detta är ett fenomen som funnits ganska länge men idag använder många sig av dessa på gymmet eftersom det säga ge snabbare resultat om du vill uppnå en smal midja.

Under eller över bysten

Man brukar skilja på korsetten som går över bysten de kallas ibalnd bustiers, och korsetter som enbart är till för att markera midjan, så kallade mindjekorsetter eller underbystkorsetter. Många bär en korsett under kläderna för att forma och markera sin figur. En korsett kommer i många olika material, sedan Kim Kardashian visade sig förespråka en korsett av latex så fick detta material sig ett uppsving.

Dan Åberg
Profilbild

Written by

En driven och kreativ krönikör med stort intresse av trender och näringsliv. De områden jag hanterar utgår från trender och innovation. Kläder, skor, mode, vitvaror eller leksaker. Allt man kan handla på nätet går att hitta information om i mina artiklar. Hoppas du blir inspirerad!