Träningskläder för alla typer av äventyr

Bara för att ni vill spendera tid i naturen betyder det inte att ni måste ägna er åt något så traditionellt som camping eller paddling. Idag så finns det flera olika aktiviteter att välja mellan som alla gör det möjligt för er att faktiskt spendera tid i naturen samtidigt som ni gör någonting som ni inte alls hade räknat med. Träningskläder och skor är allt som krävs för att komma igång! Valet av träningskläder är någonting som kräver eftertanke och som i allt högre grad innebär fördelar. Nya plagg har en rad funktioner och intressanta material. För dig som tränar regelbundet kan funktionsplagg göra viss skillnad och dessutom inspirera inför varje runda. Behöver du träningskläder snabbt kan du handla online hos Halens och få hem träningskläderna redan till imorgon.

Bland träningsformer och friluftsaktiviteter har geocaching blivit allt vanligare. Om ni inte har koll på vad detta är men är nyfikna på att få veta vad geocaching egentligen går ut på så är det bara att läsa vidare. Denna aktivitet är en sorts skattjakt som äger rum utomhus. Det ni letar efter kan vara gömt i skogen så väl som inne i en storstad. Den största skillnaden mellan geocaching och en traditionell skattjakt är att under geocaching så använder man sig av en GPS för att faktiskt leta sig fram till skatten. Det som man letar efter kallas för cache och ska vara tillräckligt gömd så att den inte ska hittas av någon förbipasserande människa, men ofta så är ”skatten” faktiskt inte nergrävd utan bara väl dold.

Testa nytt!

För att ni ska kunna prova på geocaching så behöver ni såklart först och främst en internetuppkoppling så att ni kan få de rätta kordinationerna för att kunna leta er fram till cachen. Idag så finns det möjlighet att hitta koordinationer som leder till gömda skatter runt om i världen. Om ni är nybörjare när det gäller geocaching så kan det vara en bra idé att besöka geocaching.com som är den största hemsidan för denna aktivitet.

Har ni precis börjat med geocaching eller vill ge det en chans så är det bäst att ni väljer den enklaste varianten av spelet. Detta betyder att ni helt enkelt ska hitta en cache med hjälp av de koordinationer och beskrivning som ni får. När ni har hittat er skatt så skriver ni ner detta i er loggbok och ser till att ni lämnar allting precis som det såg ut när ni kom dit. Om ni efter ett tag känner att ni vill utmana er själva lite mer så kan ni alltid prova på en svårare variant av geocaching. Detta kallas för multi-cache och går ut på att ni ska hitta flera olika cacher som kommer att ge er ledtrådar för att kunna leta er fram till slutcachen.

Ni kan alltid utvecklas inom geocaching och ni kan till exempel börja lösa mystery-cacher när ni verkligen känner er varma i kläderna. Här är det hög tid att låta fantasin flöda och se till att hjärncellerna arbetar ordentligt. Om ni väljer att ta er ann en mystery-cacher så kommer ofta de koordinationer som ni får inte leda er till den fysiska platsen där er cacher är. Däremot så kommer ni att få fram de riktiga koordinationer genom att till exempel lösa en typ av gåta.

Tonny Bergqvist
Senaste inläggen av Tonny Bergqvist (se alla)
Profilbild

Written by

Huvudsakliga ämnen i dessa artiklar är kultur och samhälle. Design och klassiska produkter är någonting jag uppskattar mycket. Flera artiklar tar också upp återförsäljare såväl som nya sortiment. Besök mina inlägg här på sidan för inspiration.