Keno beskrivs av många som ett bingoliknande spel där ikryssande av siffor såväl som slumpmässig dragning av tal står i fokus. För att enkelt förklara Keno och vad som utmärker spelet är det inte helt dumt att säga att Keno är som bingo, fast tvärtom. I bingo kryssar du – spelaren – i siffrorna i takt med att de dras. I Keno kryssar du istället i dem i förväg varefter dragning sker. I Keno gäller det att ha så många av de tal som dras som möjligt. För nybörjaren som enkla regler till trots känner att man vill känna sig för lite först, erbjuder flera hemsidor för Keno dig gratis demospel.

Tvåtusen år av spelande

Lite skämtsamt har det ibland sagts att Keno delvis stod som finansiär till byggandet av den kinesiska muren. Det låter häftigt men är med stor sannolikhet en sanning med modifikation. Sant är att spelet är kinesiskt samt att det har tusenåriga anor. Sant är också att mastodontlika byggprojekt som den kinesiska muren inte sällan finansierats genom historien just via hasardspel. Med det sagt bör man nog trots allt ta påståendet kring Keno och den kinesiska muren med en nypa salt. Oavsett har spelet färdats genom två tusen år av asiatisk och europeisk historia till att idag ta steget ut på internet.

Keno på nätet

Förutom en lång historia har Keno ingredienser som gör spelet välanpassat för de flesta spelare, oavsett deras individuella spelkapital. Känner du att dina finansiella muskler är stora eller är du bara en storspelare i största allmänhet, i så fall gör du bäst i att kryssa i många nummer när du spelar Keno. Då kan storvinsten bli din! Känner du dig lite mer försiktig eller kanske bara mindre erfaren som spelare, satsa då mindre. Lite mindre vinst pott men å andra sidan större vinstchans! Oavsett om du satsar stort, eller om du satsar lite mindre, är Keno ett av de casinospelen med högst volatilitet. Detta innebär enklast uttryckt att vinster delas ut tämligen ofta.

Siri Ivarsson
Profilbild

Written by

Läs gärna mina artiklar för senaste nytt i de flesta tänkbara inriktningar. Jag diskuterar gärna nyheter och skriver ofta om dessa. Butiksreor och unika produkter är sådant som ofta hart en tongivande plats i mina krönikor. Titta gärna i mina övriga artiklar för tips.