En hjälp för alla med tunt hår

Att göra en hårförlängning ger ett fantastiskt resultat om man tycker att det egna håret känns tunt. Börja med att kontakta en hårsalong i Stockholm och boka tid för en inledande konsultation som brukar ta cirka 30 minuter. De flesta hårsalonger kan man antingen ringa till för att boka tid eller, om du så föredrar, så kan du boka via en hemsida. En del salonger har hår på lager och andra måste beställa hem. Det brukar ta cirka tre till sju dagar för en salong att få hem håret beroende på vilket hår du vill ha.

Ska jag klippa håret innan jag gör extensions?

Många frisörer vill klippa håret i samband med en hårförlängning. Om ditt naturliga hår är mycket rakt avklippt kan det behövas klippas upp för att resultatet ska bli så naturligt som möjligt. Om salongen använder en skonsam hårförlängningsmetod så kommer ditt hår att växa som vanligt. Vissa metoder sliter dock på håret så att det tunnas ut och till sist går av. För dig som vill göra en hårförlängning i Stockholm så finns det flera olika salonger som är specialiserade på just hårförlängning av olika slag.

Kan jag färga mitt hår?

Om man vill kan man färga håret en vecka innan man gör hårförlängningen eller i samband med att man sätter i löshåret. Man kan även färga löshåret men helst bör det göras på salong. Färgar du håret hemma på egen hand så riskerar du att förstöra löshåret eller att inte få den färg som du vill. Fästena kan man inte färga. Man kan antingen färga håret i en färg eller i flera olika nyanser, ungefär som när man gör slingor i håret. Självklart kan du också göra hårförlängning i Stockholm utan att färga håret, men då gäller det verkligen att du väljer rätt färg på löshåret.

Vilket löshår är bäst?

Olika hårsalonger arbetar med olika typer av löshår. En del salonger använder vad som brukar kallas ”europeiskt hår” men många frisörer tycker att europeiskt hår är för dåligt att använda till hårförlängning. Kinesiskt hår är populärt bland många frisörer men ofta är kinesiskt hår behandlat med många olika kemikalier och håller inte så länge. Ett annat alternativ är indiskt hår. När man använder indiskt hår så använder man för det mesta hår som borstats av eller hår som någon naturligt har tappat. Ibland behandlas håret med syra och kan då bli matt eller slitet.

Henrietta Holmgren
Senaste inläggen av Henrietta Holmgren (se alla)
Profilbild

Written by

Mina områden är kultur och samhälle. Dessutom har jag ett stort intresse för shopping och fynd online! I mina artiklar går det att få senaste nytt såväl som recensioner eller jämförelser av produkter och varor. Titta gärna i mina poster!