Resevaccin viktigt inför resan

Vaccin förhindrar att du blir sjuk på resan. Tänk på att vissa vaccin kräver mer än en dos för att erbjuda fullgott skydd och därför bör du besöka en vaccinmottagning i god tid innan resan. I Stockholm är det väldigt enkelt att hitta en vaccinationsmottagning, de finns på många adresser runt om i stan.

Ofta kan man tänka att resevaccin är viktigt i den meningen att man skapar motstånd mot sjukdomar som kan vara direkt livshotande. Det är helt korrekt men i andra fall är korrekt vaccinering med tillhörande certifikat en direkt avgörande faktor i fråga om man släpps in ett land efter att tidigare besökt ett annat. Ditt vaccinationsintyg kan i vissa fall vara en precis lika viktig handling att ta med på resan som ditt pass. En så pass enkel sak som att ta en spruta eller inte kan stjälpa hela semestern eller resan. Se därför till att rådfråga din vaccinationsmottagning i god tid inför resan.

Stort intresse för vaccination

Det är bra att ha ungefär sex veckors framförhållning så att du har tid att ta flera doser av vaccin om det skulle behövas. Ofta går det att själv ta reda på information om vilka vaccinationer som kan vara nödvändiga inför resan men säkrast är att besöka en vaccinationsmottagning och låta dem upplysa dig om vilka nödvändiga vaccinationer du kan tänkas behöva. De är experterna på området och de flesta läkare som arbetar på en vaccinmottagning är väl pålästa angående eventuella sjukdomsutbrott och vilka typer av sjukdomar som finns på vilka platser. I Stockholm är det väldigt enkelt att hitta en vaccinationsmottagning. Du kan välja en mottagning som är nära ditt dagliga arbete och därmed boka in ett snabbt besök under lunchen eller direkt efter arbetsdagens slut. Du kan också välja en mottagning som är nära ditt hem, din dagligvaruhandel eller barnens förskola. I regel är vaccinationer relativt smärtfria och tar väldigt kort tid. Men det till trots bör du förbereda dig i god tid inför resan och när det sedan är dags för resan kan du slappna av och njuta av alla de spännande upplevelser som en resa ofta innebär.

Tonny Bergqvist
Senaste inläggen av Tonny Bergqvist (se alla)
Profilbild

Written by

Huvudsakliga ämnen i dessa artiklar är kultur och samhälle. Design och klassiska produkter är någonting jag uppskattar mycket. Flera artiklar tar också upp återförsäljare såväl som nya sortiment. Besök mina inlägg här på sidan för inspiration.