Handdukar och badlakan – en viktig del av våra liv

Att handdukar och badlakan faktiskt spelar en stor roll i våra liv kanske låter lite märkligt, men detta påstående stämmer faktiskt om du tänker efter. Om du är tveksam – tänk efter vid alla de tillfällen du använder någon form av handduk eller badlakan, och tänk sedan efter om du inte håller med påståendet. Vissa menar till och med att dessa textilvaror är en slags verktyg.

Olika typer av handdukar och badlakan

Som så mycket annat i livet finns det en hel uppsjö av olika handdukar och badlakan, vilka dessutom är framtagna utifrån olika ändamål. Det främst syftet med en handduk eller ett badlakan är att torka bort fukt – främst från kroppen, händerna eller från olika husgeråd. Det finns även olika betydelser relaterade till dessa, som till exempel kasta in handduken vilket inom boxning innebär att man ger upp i en match.

Badlakan

Så hur skiljer sig då handdukar och badlakan åt? Badlakan kallas också ibland för badhandduk och är till största delen tillverkad i bomullsfrotté. Denna typ används främst för att torka kroppen med efter en dusch eller bad. Ett badlakan kan också användas med fördel att använda som underlag till exempel på stranden då den oftast är större än andra handdukar. Ett badlakan kan komma i regnbågens alla färger, vara mönstrade och även komma i olika storlekar och material.

Handdukar

Det finns olika typer av handdukar, som till exempel en kökshandduk som används i köket, eller en toaletthandduk som används att torka händerna med efter ett toalettbesök. Som du redan kanske har förstått, finns även här en mängd olika storlekar, material, färger, mönster och märken. En hamam handduk är tunn och har många olika syften än vad en vanlig handduk har.

Du kommer med all sannolikhet behöva flera olika typer av handdukar och badlakan i ditt liv för olika syften. Att lägga fram nya och snygga sådana i ditt badrum är en ganska enkel sak som hjälper till att piffa upp badrummet ordentligt. Om du dessutom matchar det snyggt med till exempel duschdraperiet eller färgen i badrummet, kommer du att känna en stor skillnad mot tidigare. Att få till den där lyxiga hotellkänslan även hemma är ju aldrig fel.

Tonny Bergqvist
Senaste inläggen av Tonny Bergqvist (se alla)
Profilbild

Written by

Huvudsakliga ämnen i dessa artiklar är kultur och samhälle. Design och klassiska produkter är någonting jag uppskattar mycket. Flera artiklar tar också upp återförsäljare såväl som nya sortiment. Besök mina inlägg här på sidan för inspiration.