På ställen som barer, klubbar och restauranger kan det vara fördelaktigt att köpa in okrossbara glas istället för vanliga. Dels förhindrar du risken av bråk som eskalerar och som kan få olyckliga slut och dessutom slipper du köpa nya glas med jämnan. Det tillverkas mängder av olika sorters okrossbara glas, både öl- och vinglas men även vanliga dricksglas, sådana man brukar ha i skolor. Här är det stor risk att barnen tappar sitt glas och för att undvika glassplitter över hela golvet är det alltid säkrast med härdade glas. Idag kan du hitta många olika företag som erbjuder den här sortens produkter så det kan vara bra att jämföra priser och även begära offerter från några olika leverantörer.

Hög kvalitet och slitstyrka

Okrossbara glas är extremt tåliga och går sällan sönder, däremot kan de repas om man rengör glasen på fel sätt, exempelvis med en alldeles för grov disksvamp. För att undvika fula repor och för att glasen ska behålla sin glans så länge som möjligt är det bäst att köra dem i diskmaskinen. Då olika tillverkare producerar sina glas på olika sätt och med olika medel är det inte alltid att alla okrossbara glas kan användas på samma sätt. De flesta glas brukar dock tåla såväl diskmaskin som mikrovågsugn. Ta reda på precis vilka egenskaper du behöver i dina glas, innan du väljer din återförsäljare och produkt.

Härdat glas

Härdat glas tillverkas genom att man i slutskedet av tillverkningen kyler ner det snabbare än vanligt glas. Detta skapar så kallade mekaniska spänningar i glaset som gör det tåligare. Om glaset trots allt går sönder, faller det sönder i stora bitar, vilket är säkrare än de små vassa skivorna som blir till när vanligt glas går sönder.

Okrossbara glas är bra till det mesta

Okrossbara glas är perfekta alternativ på platser där du vill undvika glassplitter. Det kan handla om platser som dagis och skola men också på caféer och restauranger som ligger vid en badplats eller i anslutning till en pool. Vissa platser kan också dra nytta av plastprodukter. Idag finns det ju ett stort urval av snygga vinglas och liknande i ordentlig plast som ändå ser vackra ut. Okrossbara glas är dock det mer autentiska alternativet då dessa produkter är tillverkade av härdat glas. Med andra ord är känslan detsamma som när du skålar med vanliga glas.

Henrietta Holmgren
Senaste inläggen av Henrietta Holmgren (se alla)
Profilbild

Written by

Mina områden är kultur och samhälle. Dessutom har jag ett stort intresse för shopping och fynd online! I mina artiklar går det att få senaste nytt såväl som recensioner eller jämförelser av produkter och varor. Titta gärna i mina poster!