Enkelt att hitta parfym på nätet

Enkelt att hitta parfym på nätet

Online finns det mängder med sajter som säljer parfym av olika slag. Parfymer finns i olika former och med olika koncentration av doftämnen. Många väljer att beställa hem parfymprov för att finns rätt doft. När man testar parfym finns det en hel del att tänka på. Här kommer lite tips för den som letar parfym på nätet.

Online finns massor att välja mellan när det handlar om parfym eller parfymerade produkter. Förutom renodlad parfym kan man även införskaffa andra produkter av samma märke för att förlänga doften. Det kan till exempel vara lotion eller duschtvål. När man som kund ska införskaffa sin signaturdoft kan det ibland vara svårt att veta vilken doft man ska välja.

Parfym på nätet för den kräsne

Online finns ett stort utbud av parfym. För den som har svårt att navigera mellan dofterna så går det ofta att beställa hem parfymprov så att kunden kan prova parfymen. Parfym doftar nämligen annorlunda på olika hud. En doft kan alltså dofta annorlunda på två olika individer. Detta beror på att en parfym reagerar med hudens PH-värde och därför doftar den inte likadant på ett provpapper eller på någon annan person. Ur ett kundperspektiv är det också viktigt att tänka på att en parfym utvecklas med tiden. Den doft som först framträder består enbart av de så kallade toppnoterna. När tiden går så utvecklas doften och så framträder de så kallade mellannoterna. Efter ytterligare någon timme så kommer till sist basnoterna fram och parfymen har utvecklats fullt ut. Det betyder att man inte ska gå på första intrycket utan ge parfymen en ärlig chans. Låt doften utvecklas fullt ut och nå sin fulla potential.

Tre tips för de som letar efter rätt parfym på nätet:
1. Beställ hem parfymprover för att hitta den doft som passar ihop med just den hud som parfymen ska appliceras på.
2. Låt doften utvecklas ordentligt och gå inte enbart på första intrycket.
3. Prova inte mer än tre olika dofter i taget eftersom luktsinnet har svårt att särskilja mer än tre olika dofter om man applicerar dem efter varandra.

Henrietta Holmgren
Senaste inläggen av Henrietta Holmgren (se alla)
Profilbild

Written by

Mina områden är kultur och samhälle. Dessutom har jag ett stort intresse för shopping och fynd online! I mina artiklar går det att få senaste nytt såväl som recensioner eller jämförelser av produkter och varor. Titta gärna i mina poster!