En kameleont inom hobby och pyssel

Silkespapper är någonting de flesta använt inom pyssel och dekoration. Vissa mer än andra. Detta material är intressant på flera sätt i och med att de fyller så många olika funktioner! Allt ifrån julgranskarameller till bordsdekorationer, origami, blomsteruppsättningar eller decoupage. Någonting värt att tänka på när man skall pyssla med silkespapper är att välja papper som håller bra kvalitet. Om man sparar in i fel ände finns risken att man upplever viss irritation under aktiviteten man sett fram emot. Det finns alla tänkbara färgkombinationer och storlekar när det kommer till silkespapper och en välsorterad butik kan erbjuda alla nyanser man söker. För den som vill testa gränserna går det även att hitta mönstrade silkespapper som fungerar utmärkt vid en rad olika pyssel som kan göras utan någon större förberedelsetid.

Här finns ett stort utbud silkespapper i bra kvalitet! I och med att butiken finns i Sverige går det snabbt och enkelt att få hem sin order. Silkespapper har inte heller någon större vikt vilket ytterligare bidrar till att man snabbt och billigt kan få hem sina produkter. I kombination med sax, lim och lack går det att åstadkomma vackra silkesdekorationer!

Hur använder man silkespapper?

Det är egentligen bara fantasin som sätter gränser för hur och var man kan jobba med silkespapper. Har man en tanke om vad som skulle kunna göras, kan man också använda sig av nätet för att hitta tips som man kan bära med sig. Allt ifrån blomsterkorgar till presentaskar kan förfinas vid användning av silkespapper som del i arbetet. Via detaljhandlare kan man även få tag i silkespapper som har andra färger än vad man annars finner i butiken. Det bidrar också till den wowfaktor som kan nås efter en pysseldag.

Även om man kan åstadkomma finns pappersdekorationer endast men silkespapper, är det också vanligt att man kombinerar flera material med varandra. Träpärlor, piprensare, magneter eller sidenband kan fungera bra tillsammans med dessa skira ark i kulörta färger. För inspiration kan man antingen besöka butiker vilka tillhandahåller silkespapper, eller observera formerna i omgivningen. Kanske finns det en rad tankar som kan väckas genom att titta på befintlig design och formspråk man finner såväl i tv program som i vardagen. Det finns även tidningar som helt går in för att bidra med roliga pysseltankar för den som behöver en dos inspiration.

Siri Ivarsson
Profilbild

Written by

Läs gärna mina artiklar för senaste nytt i de flesta tänkbara inriktningar. Jag diskuterar gärna nyheter och skriver ofta om dessa. Butiksreor och unika produkter är sådant som ofta hart en tongivande plats i mina krönikor. Titta gärna i mina övriga artiklar för tips.