Det här undrar svenskarna om badtunnor

Det här undrar svenskarna om badtunnor

Genom att titta på vilka sökförslag som dyker upp i sökmotorerna, så kan man se vad användare tidigare har sökt på. När vi använder en tjänst som samlar just dessa förslag, så ser vi att det finns en rad olika frågor om dem. Det handlar bland annat om hälsoaspekter, hur varmt man bör ha i vattnet och hur mycket de väger. Här kommer några av svenskarnas frågor kring badtunnor.

Kan man bada när man är i gravid?

Man bör absolut inte bada i badtunna i slutet av graviditeten, om fostervattnet har gått. Detta eftersom man är känslig för infektioner. Det finns studier som visar att fostret kan påverkas av riktigt heta bad under graviditetens tolv första veckor. Däremot finns det inte några tydliga riktlinjer för detta till gravida kvinnor. En barnmorska på 1177 råder att känna efter hur varmt det är. Om det är väldigt hett, så kan det vara klokt att avstå för att vara på den säkra sidan. Är det inte riktigt fullt så varmt, så kan badandet ske om det känns okej.

Vad väger en badtunna?

Svaret är att det givetvis kan variera ganska mycket. Det finns modeller som väger allt från 100 kilo till nästan uppemot ett halvt ton. Modeller av trä är generellt sett tyngre – vikten varierar främst beroende på dess träslag och diameter. Modeller av polypropylen är ofta ”mellantunga”.

Hur varmt bör man ha?

Hur varmt man tycker om varierar. Vanligt är att ha omkring 37 grader. När temperaturen överstiger 39 grader brukar det kännas obehagligt hett.

Vilket virke bör man ha?

Precis som svaren på de två frågorna ovan, så beror det på. Ett populärt val är sibirisk gran, ett virke som är lätt att underhålla och lätt att arbeta med. Ett annat populärt val är lärk, ett tungt och kraftigt virke.

Vad heter badtunna på engelska?

På engelska tycks det inte finnas något ord som beskriver det lika väl som i svenskan. Ofta säger man helt enkelt ”hot tub”, eller ”outdoor hot tub”. Om du säger ”hot tub” ur kontext så kommer det inte vara tydligt att det är just en badtunna du syftar på.

Är du intresserad av att införskaffa en badtunna rekommenderar vi att besöka hikki.se och se deras utbud.

Siri Ivarsson
Profilbild

Written by

Läs gärna mina artiklar för senaste nytt i de flesta tänkbara inriktningar. Jag diskuterar gärna nyheter och skriver ofta om dessa. Butiksreor och unika produkter är sådant som ofta hart en tongivande plats i mina krönikor. Titta gärna i mina övriga artiklar för tips.