När snön smälter och temperaturen har stigit med 20 grader, från -10 till +10, så börjar barnens rastaktiviteter på skolgården att byta tema. Från pulka till fotboll. Fötterna blir inte bara obekvämt varma i vinterns välisolerade snow boots, de är mer eller mindre otympliga och tunga.

Det är lätt att som förälder plocka fram förra årets sommarskokollektion. De passar ju allt som oftast till en själv. Samma ballerina, joggingskor, sandaletter och tofflor. Bara de mest slitna läggs undan till högen med kläder som skall användas ”om man målar om huset” eller ”om jag gräver i potatislandet, men inte vill använda trädgårdsstövlarna i gummi”.

Barnskor

Till barnet är det svårare med skorna man plockat fram i en hög på golvet. Alla har en tendens att vara ett eller ett par nummer för små. De som är fina nog att skänkas bort erbjuds syskonbarn eller grannungar. De andra, det vill säga de skor som det egna barnet faktiskt har använt, kastas. Sen står barnet där i hallen och de enda par skor att gå till skolan i är numer vinterns varma, tunga och vattentäta kängor.

Övertalningsfasen att få med barnet till skoaffären är inte heller det lättaste. Alla barn tycker inte att det är vidare roligt att prova skor. ”Kan inte mamma eller pappa bara köpa ett par som passar!?” Passformen är det förstås ganska svårt med, vem vet vilken skostorlek det är som gäller. Ibland kan man kanske gissa rätt. Att handla skor över internet är betydligt enklare då man kan se utbudet och handla när det passar alla övriga sysslor under dagen. Shopping som en familjesyssla har blivit vanligare och det finns en hel del bra priser och skor att fynda när man väl sitter vid burken.

Webb för snabbt köp

Det finns en hel del olika skoföretag där man kan hitta allt som krävs både till vuxna och till barn. brandos.se är kända för att ha skor i alla stilar och för alla fötter. En visit kan spara tid som annars läggs i funderingar och provstolar runt om i staden. Om storlekarna inte skulle passa är det enkelt att skicka tillbaks det som felar. Någonting som innebär att allt fler vågar.

Siri Ivarsson
Profilbild

Written by

Läs gärna mina artiklar för senaste nytt i de flesta tänkbara inriktningar. Jag diskuterar gärna nyheter och skriver ofta om dessa. Butiksreor och unika produkter är sådant som ofta hart en tongivande plats i mina krönikor. Titta gärna i mina övriga artiklar för tips.