Äger du en Stetson keps? I så fall kanske du även vet att det amerikanska varumärket främst är känt för tillverkning av hattar – men kanske inte att det grundades redan 1865. Märket har med andra ord en lång och ganska intressant historia – läs mer om den nedan.

Stetsons historia

Historien om varumärket börjar med grundaren Johan B Stetson och hans resa från hemstaden New Jersy mot den amerikanska västern. Resan gjordes på grund av hälsoskäl men han hann trots det samla på sig en hel del inspiration och när han senare återvänt till hemstaden grundande han märket John B Stetson Company. Året var 1865 och redan här skapades en av hans mest kända hattar – som dessutom blivit en symbol för den banbrytande amerikanska västern.

Märket och företaget har vuxit sig allt större under dom över 150 år som det funnits och med en produktion på drygt 3,3 miljoner hattar om året blev företaget världens största hattillverkare. 

Fabriken finns i Philadelphia och är över 36 000 kvadratmeter stor och förutom produktion av hattar produceras även:

  • Kläder
  • Bälten
  • Solglasögon
  • Dofter

Förutom ovan nämnda produceras även en annan typ av populär huvudbonad – nämligen kepsar. Det finns inte bara en typ av keps från märket utan det finns ett flertal olika modeller som även dom blivit populära runt om i världen – bland annat i Sverige.

Köpa Stetson keps

För dig som har en Stetson keps och kanske vill utöka samlingen, eller för dig som är sugen på att köpa en för första gången, finns idag många svenska återförsäljare av det populära amerikanska märket. Bästsäljarna just nu när det kommer till kepsar är bland annat dom med truckermodell – det vill säga sådana som till stora delar är gjorda av ett luftigt nättyg.

En Stetson keps finns att hitta i många olika färger och med olika motiv. Bland motiven syns bland annat bilar, djur, landskap och den del humoristiska och serietidningslika motiv. Det finns även mer diskreta kepsar som är enfärgade och bara pryds av en enkel logga.

Genom att googla ”Stetson keps” syns många av dom modeller som finns att tillgå hos dom svenska återförsäljarna. Priset ligger runt ca 400 kronor men det kan förstås skilja sig beroende på modell och material – samt mellan dom olika återförsäljarna.

webmaster
Senaste inläggen av webmaster (se alla)