Hitta lediga jobb för sjuksköterskor i Norge

Är du sjuksköterska och sugen på att jobba i Norge? Många behöriga väljer detta alternativ, bland annat för att lönerna ofta är fördelaktiga. För dig som vill ta steget och arbeta i grannlandet men inte vet hur följer här några tips för att hitta lediga jobb för sjuksköterskor i Norge.

Hitta jobb på ”vanligt vis”

Ett sätt att hitta lediga jobb för sjuksköterskor i Norge är att leta på ”vanligt” vis. Det finns norska portaler för lediga jobb, likt den svenska Arbetsförmedlingen, där det går att se lediga tjänster. Exakt hur en ansökning går till kan skilja sig beroende på arbetsgivare men likt svenska platsannonser finns all information att hitta i respektive annons.

Detta alternativ passar den som främst är ute efter en fast tjänst – men tänk på att det behövs en norsk legitimation för att kunna arbeta som sjuksköterska i grannlandet.

Hitta lediga jobb för sjuksköterskor i Norge – via bemanningsföretag

Ett annat alternativ för att hitta lediga jobb för sjuksköterskor i Norge är att kontakta ett bemanningsföretag som är aktivt inom vårdsektorn. Det finns ett flertal svenska sådana och dom kan hittas på flera olika sätt. Ett sätt är att söka på ”lediga jobb för sjuksköterskor i Norge” i till exempel Google. Ett annat sätt är att söka på ”sjuksköterska Norge” på arbetsförmedlingen – så syns det direkt vilka bemanningsföretag som söker extra arbetskraft just nu.

En annan möjlighet till att hitta jobb för sjuksköterskor i Norge är att ta kontakt direkt med ett bemanningsföretag inom vårdsektorn som samarbetar med kommuner och regioner i landet – vilket många av bemanningsföretagen gör.

En fördel med att söka jobb via bemanningsföretag är att det går att få hjälp med allt det administrativa – så som att ordna med legitimationen. Det går även att få hjälp att hitta alltifrån lämpliga uppdrag till boenden, vilket kan kännas tryggt för den som vill prova på att arbeta i ett annat land.

Andra fördelar med det här alternativet är:

  • Det kan ge bättre betalt
  • Flexibla arbetstider
  • Chans till utveckling

Den som arbetar åt ett bemanningsföretag väljer själv sina uppdrag. Det går att jobba mycket eller lite samt på olika platser så det kräver förvisso att personen själv kan vara lite flexibel för att det ska fungera.

Kort och gott – det finns flera sätt att hitta lediga jobb för sjuksköterskor i Norge – vilket väljer du?

webmaster
Senaste inläggen av webmaster (se alla)