Allt du behöver för en lyckad årsfest

Många av livets födelsedagar är värda att fira lite extra – det är till exempel något speciellt med den allra första och lika så med 30-, 40-, och 50-årsdagar. Dessa dagar är för många något av en milstolpe i livet så varför inte fira med en oförglömlig årsfest tillsammans med nära och kära? Nedan följer tips och idéer på teman, dekorationer och annat kul.

Tema för årsfest

På en så kallad årsfest kan det vara roligt att ha ett tema och ett bra tips är att utgå från den aktuella siffran. Gäller det till exempel ett ettårskalas är det enkelt att låta siffran ett stå i fokus och samma sak gäller vid ett femtioårskalas. Utöver siffran är ett annat tips att välja en färg som får bli genomgående, till exempel guld, silver, vitt, svart eller blått.

På nätet är det enkelt att hitta butiker som säljer kalas-, och festprodukter och här brukar det finnas kategorier indelade efter just den aktuella siffran eller åldern, samt ibland även efter färg. Många e-butiker har dessutom ett filtreringsverktyg att använda, om du till exempel är på jakt efter produkter i en specifik färg.

Dekorationer

På en årsfest kan det vara kul att gå ”all in” när det kommer till dekorationerna. Som tidigare nämnt är siffror och färg ett bra tema på en sådan typ av fest – men vilka dekorationer är värda att satsa på? Det är förstås lite av en smakfråga och kanske även en kostnadsfråga men genom att välja ut några fina produkter går det att skapa en härlig och välordnad fest.

Ballonger är ett självklart inslag och här går det att välja mellan helt vanliga ballonger i en lämplig färg, ballonger med text / siffror på eller sifferballonger – ballonger formade som siffror. Andra fina dekorationer och tillbehör som lämpar sig på en årsfest är bland annat:

  • Engångstallrikar och muggar som passar temat
  • Dekorationer för tårtor och bakverk
  • Vimplar, girlanger och annat fint som passar temat

Ett hett tips inför en årsfest är att låta tårtan bli en del av temat och dekorationerna genom att baka en siffertårta. Baka vanliga tårtbottnar i en långpanna och skär sedan ut siffran / siffrorna. Dekorera med frukt, bär, godis och annat – gärna i samma färgtema som det övriga kalaset!

webmaster
Senaste inläggen av webmaster (se alla)