Vilka utför ögonlocksplastik i Göteborg?

Ögonlocksplastik handlar förenklat om att ”återställa ögonlocket till sin ursprungliga form” (citat från Curatiio i Göteborg) och är ett skönhetsingrepp som kan genomföras för att inte ”se trött ut”. Här förklaras ingreppet tydligare samt vilka företag i Göteborg som kan anlitas samt hur dessa hittas.

Ögonlocken – en stor del av ansiktsdraget

Ögonlock, mungipor, ögonbryn… alla kroppsdelar skapar tillsammans det ansiktsuttryck som karaktäriserar en människa. Med hängande ögonlock (som påsar) kommer ansiktsuttrycket ge personen ett uttryck av trötthet och nedtyngdhet. Även om det inte är så i verkligheten.

En annan orsak till att utföra ögonlocksplastik i Göteborg är om ögonlocken är så hängiga att det påverkar synen negativt och därmed begränsas synfältet. Detta klassas däremot inte som skönhetsingrepp på samma sätt som orsaken ovan.

Orsaker till att huden tappar elasticitet

Om huden tappar delar av dess elasticitet innebär det att huden inte längre kommer vara lika ”spänd” och ”elastisk” och istället hänga. Att detta uppkommer kan ha flera olika orsaker:

 • Ålder
 • Kön
 • Rökning – Mycket negativt för huden
 • Solning – Vid extrem solning försämras hudens elasticitet

Så sker ögonlocksplastik

Ögonlocksplastik, eller ögonlocksoperation som är det mer korrekta ordet, går till på följande sätt:

 • Konsultation
  Personen som vill få ingreppet genomfört får träffa personer från kliniken och prata om orsak till ingreppet, förväntningar och önskemål. Det är nämligen extremt viktigt att personen förstår vad det innebär och därmed att korrekt information förmedlas.
 • Ingrepp
  Efter lokalbedövning kan ingreppet ske, vilket därmed sker helt smärtfritt. Det kan variera något hur lång tid det tar men ca 1 timme är ett riktmärke. För personer som upplever detta som en spänd och orolig situation finns lugnande medel att få inför ingreppet.
 • Åka hem
  Det går att åka hem direkt efteråt men bilkörning rekommenderas inte. Runt ögat kommer det inom bara några timmar uppstå blåmärken och om dessa önskas döljas rekommenderas det att ta med mörka glasögon till kliniken inför att ögonlocksplastik genomförs.
 • Återbesök
  Efter ca en vecka sker återbesök för att kontrollera att all läkning sker som planerat.

Vilka utför ögonlocksplastik i Göteborg?

Estetiska ansiktsingrepp utförs av skönhetskliniker. Dessa kan exempelvis ge ingrepp med fillers, botox, ansiktslyftningar och ögonlocksplastik. Utifrån Göteborgs storlek finns ett flertal skönhetskliniker och som kund bör man alltid granska dessa noga inför att tid bokas för ingrepp.

Det går exempelvis att se på företagets historia, referenser och om de har certifikat eller annat som påvisar dess kompetens. Priserna skiljer sig även relativt mycket åt mellan den billigaste och dyraste kliniken i Göteborg men med tanke på ingreppet bör kvalité, bemötande och kompetens absolut väga tyngst.

webmaster
Senaste inläggen av webmaster (se alla)