Gå ned i vikt med tre enkla steg

Vill du gå ned i vikt snabbt? Det är du inte ensam om. Faktum är att majoriteten av det svenska folket, förmodligen en stor del av hela världens befolkning, är missnöjda med sina kroppar. Det kan bero på vikten, på kroppsformen eller på något helt annat. Det finns bantningspiller som gör att du snabbt kan tappa ett par kilo men för att verkligen se resultat behöver du göra större förändringar.

Se över ditt liv

Att de tre stegen var enkla kanske inte är helt sant. Det är svårt att gå ned i vikt och anledningen är enkel. Du har nått den vikten som du har på grund av dina gener, din uppväxt och din livsstil. Alla de val du har gjort när det kommer till din kost, din motion och din hälsa har lett till den situation du befinner dig i idag. Bantningspiller kan hjälpa dig att tappa lite vikt på olika sätt men de kommer inte att äta hälsosamt åt dig, träna åt dig eller sluta röka åt dig. Tänk på hur du hamnade där du är idag. En vanlig anledning till att vi väger för mycket är för att vi äter för mycket och för onyttigt. Detta kan i sin tur bero på att vi har dåliga rutiner eller något helt annat. Du kanske inte hinner laga ordentlig mat eftersom du lägger tid på annat, exempelvis TV-tittande, spel eller jobb.

Skapa nya rutiner

Att skapa en ny vana går fortare än vad du tror. Det är dock inte lika lätt att bryta gamla vanor. Du kanske gillar att äta bullar, fika med dina vänner eller småäta under kvällen. När du ska titta på film med din partner så kanske ni är vana vid att köpa godis, dricka cola och duka upp med chips och dipp.

Balanserad kost

Det är fullt möjligt att göra allt detta och mycket mer och samtidigt gå ned i vikt. Det du bör akta dig för, speciellt i början, är den tunna gränsen mellan en liten skål med chips och dipp och två uppätna superstora chipspåsar. Det gäller även god mat som du lagar. Vill du gå ned i vikt kan du använda bantningspiller och samtidigt försöka äta en vanlig portion. Blir det mat över så äter du det nästa dag eller som kvällsmål.

Lättare sagt än gjort

Som du märker handlar tipsen mer om dig, ditt liv och dina rutiner. Det spelar trots allt ingen roll ifall du äter bantningspiller om du även äter tre bullar varje gång du fikar med dina vänner. Om du börjar tänka på dessa tips så kommer du snabbt att börja se resultat.

Clarence Fransson
Senaste inläggen av Clarence Fransson (se alla)
Profilbild

Written by

Läs gärna mina artiklar för diverse relevant info. Jag diskuterar gärna näringsfrågor och skriver gärna om en rad ämnen med anknytning till handel online. Försäljning på nätet växer för varje år och den som inte redan handlat online, har någonting roligt att uppleva! Välkommen att läsa mina texter om shopping och varor på nätet!