Dr martens kängor och skor

Dr martens kängor och skor

Bland de många skor och kängor som finns i utbudet från Dr martens, finns det tveklöst en röd tråd. Det är i grund och botten fråga om att man erbjuder kvalitet som står sig från år till år. Initialt var skorna ett projekt för att utforma ergonomiska alternativ till de klassiska kängor som gett upphov till allt ifrån skavsår till andra svårigheter. Personen bakom dessa kängor vände sig i första hand till kvinnor och det är först under senare år man kan se hur varumärket anammats av alla kön och grupper. Det finns en stark koppling till såväl försvaret som till arbetarorganisationer varför Dr martens skor också blivit nära förknippade med subkulturer och politiska rörelser. Nu för tiden har dessa kopplingar i hög utsträckning minskat i tydlighet och man kan se vem som helst bära dessa till vardags.

Allt större bredd

Även om det är ett faktum att kängor var i fokus när man utvecklade Dr martens skor, har det förändrats radikalt under modern tid. Det är nu långt ifrån bara kängor som trängs i butikerna. Såväl lågskor som boots, höga stövlar och sandaler går att finna i sortimentet från Dr martens. I och med detta har man också kunnat nå ut till en större publik med sina produkter. Att Dr martens skor är tillverkade med precision och ger bra kvalitet är inte någon hemlighet. Inte heller att man satsar hårt för att kunna nå ut till fler med sina skor.

På nätet finns stora möjligheter för den som vill införskaffa Dr martens skor med snabb leverans och utan krångel. Tidigare fick man hålla sig till det sortiment en lokal affärsverksamhet i branschen valde att beställa in. Dagens näthandel innebär istället en möjlighet att finna i princip vad som helst och när som helst. Det är således inte en överraskning att man nu ser diverse olika färger och modeller. Att handla på nätet har blivit säkert och snabbt. För de som inte bor nära större städer kan det många gånger gå snabbare att beställa på nätet än att höra av sig till butikerna i området för att se vem som kan erbjuda de skor man är intresserad av.

Tonny Bergqvist
Senaste inläggen av Tonny Bergqvist (se alla)
Profilbild

Written by

Huvudsakliga ämnen i dessa artiklar är kultur och samhälle. Design och klassiska produkter är någonting jag uppskattar mycket. Flera artiklar tar också upp återförsäljare såväl som nya sortiment. Besök mina inlägg här på sidan för inspiration.