Skapa nya rum med hjälp av rumsavdelare

Rumsavdelare kan användas för att skapa mindre rum inuti större rum. Det är ett bra alternativ för att snabbt och enkelt få en avdelande lösning som dessutom är prisvärd. Om man har ett större långsamt rum som har fönster på ena kortsidan kan det vara svårt att bygga en vägg, och utrymmet blir inte optimerat. Här kan en rumsavdelare bli ett bra alternativ för att dela upp rummet utan att äventyra dess kvalitéer.

Olika typer av rumsavdelare

Det finns en mängd olika typer av rumsavdelare. Det man oftast tänker på är en skärmvägg, men även hyllor kan fungera som rumsavdelande element. Dessa är de tre vanligaste typerna av rumsavdelare:

  • Skärmvägg – En skärmvägg är en vikbar vägg som enkelt kan flyttas och fällas ihop. Ofta är skärmväggen i tyg, trä eller metall och har olika typer av tryck. Detta är en mycket flexibel lösning eftersom man enkelt kan flytta eller ta bort skärmväggen.
  • Hylla – Att bygga större hyllor är ett populärt sätt att dela upp rum. För de allra flesta fungerar hyllor bra för att dela upp rum och samtidigt skapa mer förvaringsutrymme i hemmet.
  • Tyg – Ett populärt och flexibelt sätt att dela upp rum är genom att hänga upp tyggardiner på skenor eller gardinstänger. På så vis kan man mycket enkelt och snabbt öppna upp eller dela av rummet.

Prisvärt och enkelt

Ofta använder man sig av rumsavdelare för att man vill förändra utrymmen i sitt hem. Vissa rum har döda ytor som inte kan delas upp i flera rum eftersom det inte finns fönster, eller av andra anledningar. Då kan en rumsavdelare bli ett mycket bra sätt att få användning för dessa utrymmen, utan att behöva betala för konstruktionen av en vägg. Det går betydligt snabbare att få en rumsavdelare på plats och det är samtidigt enkelt och flexibelt att flytta på den.

Skapa en snygg och personlig design

Rumsavdelare har många fördelar, men en mycket bra sak är att man kan välja en personlig design. Det finns mängder av tryck och färger att välja mellan och en rumsavdelare kan därför bli ett snabbt, snyggt och enkelt sätt att få in en personlig touch i sitt hem.

Dan Åberg
Profilbild

Written by

En driven och kreativ krönikör med stort intresse av trender och näringsliv. De områden jag hanterar utgår från trender och innovation. Kläder, skor, mode, vitvaror eller leksaker. Allt man kan handla på nätet går att hitta information om i mina artiklar. Hoppas du blir inspirerad!